Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ελληνικό (Ενημερωτικό) Ραδιόφωνο!! (Part ΙI)


Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και σε όλες τις φίλες του blog μας, www.experiencescollector.com. Είμαστε και πάλι μαζί σας για να αναλύσουμε το δεύτερο κομμάτι του πάζλ για το ελληνικό ραδιόφωνο στα FM. Αφού αρχικά αναφερθήκαμε διεξοδικά στο πρώτο μέρος, που περιλαμβάνει τους μουσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα συμφέροντα που τους οδηγούν, είναι ώρα να μιλήσουμε για τους ενημερωτικούς ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στα FM.

Εκεί θα περίμενε κανείς τα πράγματα να είναι ακόμα χειρότερα, ωστόσο δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σίγουρα υπάρχουν ενημερωτικοί σταθμοί που δίνουν «γραμμή» στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, και όταν λέω «γραμμή» εννοώ το σε ποια πολιτική κατεύθυνση να κινηθούν οι παραγωγοί, αλλά αυτό δεν είναι και κακό.

Και εξηγώ τι εννοώ. Βασικό θέμα είναι σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως και πάντα στην ζωή, να ακούς όλες τις απόψεις όσο ακραίες και λάθος και αν είναι αυτές και μόνος σου, ή μόνη σου να συνθέτεις την σωστή άποψη. Ωστόσο όταν βλέπουμε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να μην μένουμε προσηλωμένοι σε αυτόν τον σταθμό αλλά να αλλάζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την συχνότητα για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτήν την σύνθεση των απόψεων.

Από την άλλη πλευρά σίγουρα υπάρχουν και έγκυροι ραδιοφωνικοί δίαυλοι στα ελληνικά FM. Σταθμοί που αφήνουν να εκφραστεί ο παραγωγός όπως θέλει και επιθυμεί, αλλά πολύ περισσότερο φιλοξενούν εκπομπές στις συχνότητες τους που καλύπτουν όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου. Σε αυτές τις περιπτώσεις μένεις συντονισμένος και όλη την μέρα, γιατί αυτήν την ελευθερία στο λόγο αλλά και την πολύπλευρη ενημέρωση την βρίσκεις πολύ πιο εύκολα.

Να τονίσω εδώ πως ενώ στο μουσικό ελληνικό ραδιόφωνο οι καλοί σταθμοί δεν είναι μπροστά στην ακροαματικότητα, στο ενημερωτικό κομμάτι οι συχνότητες που είναι μπροστά σε ακροαματικότητα είναι πράγματι και οι πιο έγκυρες.

Στις μέρες μας φίλοι μου και φίλες μου, που η αντικειμενική ενημέρωση παίζει το Α και το Ω, με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας, η επιλογή του σωστού ραδιοφωνικού διαύλου είναι πάρα πολύ σημαντική.

Εύχομαι όλοι και όλες να μπορέσετε στην πρώτη περίπτωση να κάνετε την σωστή σύνθεση των απόψεων αλλά και στην δεύτερη, ακόμα καλύτερα, να βρείτε πράγματι ένα ελεύθερο ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό, για να μπορείτε να έχετε μια ολοκληρωμένη όσο και αντικειμενική άποψη για τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στην κοινωνία μας.

Protected by Copyscape Unique Content Checker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.