Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

iPhone 5...Ψάχνοντας Την Αίγλη Του Steve Jobs!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Ελπίζω όλοι και όλες να είστε πάρα πολύ καλά, σε αντίθεση με τις καθημερινές δυσκολίες που περνάμε όλοι και όλες. Σήμερα είμαστε μαζί για να αναλύσουμε ένα θέμα τεχνολογίας και δεν είναι άλλο από την κυκλοφορία του νέου iPhone, του iPhone 5.

Όλα ξεκίνησαν με μια πολύ εμπνευσμένη πρόσκληση της Apple που όπως θα δείτε παρακάτω στην φωτογραφία η σκιά της ημερομηνίας παρουσίασης, 12/09/2012, είναι ο αριθμός 5 (iPhone 5).











Από εκεί και πέρα παρακάτω θα αναλύσουμε όλα τα νέα χαρακτηριστικά που είναι άξια αναφοράς, αλλά και που λίγο πολύ γνωρίζαμε από διαρροές από την ίδια την εταιρία πολύ πριν κυκλοφορήσει το εν λόγω μοντέλο.

-Είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από αλουμίνιο και γυαλί και πρόκειται για το λεπτότερο smartphone της αγοράς με πάχος μόλις 7.6 χιλιοστά, δηλαδή 18 τοις εκατό πιο λεπτό από το iPhone 4S και 20 τοις εκατό ελαφρύτερο με βάρος στα 112 γραμμάρια. Χρησιμοποιεί, επίσης, κάρτα nano-SIM που είναι 44 τοις εκατό μικρότερη από την τωρινή micro-SIM.

-Διαθέτει οθόνη Retina 4 ιντσών ανάλυσης 1136×640 με aspect ratio στα 16:9. To iPhone 5 είναι σχεδόν 9 χιλιοστά πιο ψηλό από το iPhone 4S και το γεγονός αυτό βοηθά στο κράτημα της συσκευής και στην πληκτρολόγηση με το ένα χέρι. Πρόκειται για την πιο εξελιγμένη οθόνη σε φορητή συσκευή αυτή τη στιγμή στην αγορά με 44 τοις εκατό περισσότερο κορεσμό χρωμάτων.Έτσι με την νέα μεγαλύτερη οθόνη το νέο iPhone θα έχει πέντε γραμμές εφαρμογών και πολλά ανανεωμένα apps για να συμβαδίζουν με την ανανεωμένη οθόνη.

-Υποστηρίζει δίκτυα σε όλο τον κόσμο, όπως HSPA+, DC-HSDPA καθώς και τα LTE χρησιμοποιώντας μόνο ένα τσιπ με ένα μοναδικό πλεονέκτημα δυναμικής κεραίας. Όσον αφορά το Wi-Fi προστέθηκε υποστήριξη 2.4GΗz και 5GHz στα 802.11n για μεταφορές μέχρι 150Mbps.

-Ο νέος επεξεργαστής του iPhone 5 είναι δύο φορές πιο γρήγορος από τον A5 τόσο στην απόκριση όσο και στα γραφικά ενώ είναι 22 τοις εκατό μικρότερος.

-Η κάμερα του παραμένει στα 8 megapixels με οπίσθιο φωτισμό, υβριδικό IR φίλτρο, f/2.4 aperture και ανάλυση 3264×2448 ενώ διαθέτει μηχανισμό δυναμικού χαμηλού φωτισμού, precision lens alignment και κρύσταλλο από ζαφείρι. Ταυτόχρονα, χάριν στον Α6 έχει βελτιωθεί η αφαίρεση θορύβου και η απόδοση σε χαμηλό φωτισμό ενώ έχει μειωθεί ο χρόνος λήψης της φωτογραφίας. Προστέθηκε, επίσης, η λειτουργία Panorama ώστε να μπορείτε να απαθανατίσετε μεγαλύτερα τοπία πολύ εύκολα και γρήγορα χωρίς τη χρήση εξωτερικού λογισμικού (η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη και στο iPhone 4S). Χάριν στον Α6 και στο γυροσκόπιο μπορείτε να τραβήξετε τοπία 260 μοιρών μέχρι 28 megapixels. Παράλληλα, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες ενώ είστε σε λειτουργία βίντεο (1080p με βελτιωμένη τεχνολογία σταθεροποίησης και ανίχνευσης προσώπων). Όσον αφορά την μπροστινή κάμερα FaceTime υποστηρίζει 720p βίντεο και μέσω 3G με οπίσθιο φωτισμό και ανίχνευση προσώπου.

-Διαθέτει τρία μικρόφωνα στο κάτω, πίσω και μπροστινό μέρος της συσκευής με βελτιωμένο σχεδιασμό του ηχείου που υποστηρίζει wideband audio.

-Χρησιμοποιεί το νέο μικρότερο dock connector με την ονομασία Lightning με βελτιωμένη κατασκευή για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα που μπορεί να τοποθετηθεί και από τις δύο πλευρές και είναι 80 τοις εκατό μικρότερο από το τωρινό 30-pin dock connector. Για όσους χρησιμοποιούν αξεσουάρ προηγούμενης γενιάς θα διατίθεται προς πώληση χωριστά ο Lighting to 30-pin adapter.

-Από πλευράς αυτονομίας η μπαταρία του θα αντέχει 8 ώρες συνομιλίας μέσω 3G, μέχρι 10 ώρες σε αναπαραγωγή βίντεο, 40 ώρες μουσικής, ή 225 ώρες Standby mode.

-Τέλος το iPhone 5 θα χρησιμοποιεί το iOS 6, το οποίο όπως ανακοινώθηκε είναι έτοιμο. Το iOS 6 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου και θα υποστηρίζεται από τα iPhone 4S, 4, 3GS, και τα new iPad, iPad 2 και 4th Gen iPod Touch.

-Το νέο iPhone 5 θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και σε άλλες 9 χώρες στις 21 Σεπτεμβρίου και θα είναι διαθέσιμο σε 2 χρώματα (μαύρο και άσπρο) και σε 3 διαφορετικά μοντέλα ανάλογα με τη χωρητικότητά τους 16GB, 32GB και 64GB και τιμή 199$, 299$ και 399$. Η ημερομηνία προπαραγγελίας θα είναι στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ στην Ελλάδα για ημερομηνία κυκλοφορίας έχει οριστεί η 5η Οκτωβρίου.

-Καταλήγοντας θα πρέπει να αναφερθούμε στους νέους χάρτες που παίρνουν την θέση του google maps. Οι χάρτες μπορούν να τους δεις και σε 3D είναι αρκετά ενημερωμένοι αλλά ωστόσο οι φήμες λένε πως ακόμα δεν έχουν περαστεί πολλές χώρες μέσα σε αυτούς και μια από αυτές είναι και η Ελλάδα.

Φίλοι μου και φίλες μου, η γνώμη μου είναι πως η Apple σε αυτήν την φάση και με αυτή την ανακοίνωση του νέου προϊόντος δεν έκανε ένα βήμα πάνω από τον ανταγωνισμό. Σε όλα τα σημεία που υστερούσε τον έφτασε και σε κάποια σημεία που ήταν ήδη πολύ μπροστά παρέμειναν στάσιμα. Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα πως οι μηχανικοί της Apple έκαναν πάρα πολύ καλή δουλεία όσο αφορά το μέγεθος του νέου κινητού και κράτησαν την ήδη καλύτερη οθόνη αφής και χρωμάτων της αγοράς σε πολύ ψηλά επίπεδα.

Η πρόταση μου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ απλή, περιμένουμε όλοι και όλες να κυκλοφορήσει στην αγορά, να δούμε αντιδράσεις αλλά και τυχών παραλήψεις και μετά να προβούμε σε κάποια αγορά.

Ως κατακλείδα άφησα σίγουρα την μεγάλη έλειψη, μυστηρίου και αίγλης που προσέδιδε ο μεγάλος Steve Jobs στις δικές του μέρες – παρουσιάσεις.

Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.