Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

«Ο Θεός Αγαπάει Το Χαβιάρι»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είναι η αλήθεια πως έχουμε να τα πούμε αρκετό καιρό. Σήμερα είμαστε μαζί για να σας αναφέρω μια νέα κινηματογραφική ταινία που είδα πριν λίγες μέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες την Αθήνας. Δεν συνηθίζω να παρακολουθώ κινηματογραφικές ταινίες συχνά, παρά μόνο πολύ αξιόλογες ξένες, αλλά κυρίως ελληνικές παραγωγές.

Κατά αυτόν τον τρόπο σήμερα θα σας αναφέρω τις εντυπώσεις μου από την νέα κινηματογραφική ταινία του Γιάννη Σμαραγδή με τίτλο «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι».

Μια ταινία αμιγώς ελληνική με σπουδαίους έλληνες και ξένους ηθοποιούς. Χαρακτηριστικά αναφέρω ορισμένα ονόματα, Σεμπάστιαν Κοχ, Κατρίν Ντενέβ, Τζον Κλιζ, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Λάκης Λαζόπουλος, Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Η ιστορία του πειρατή, πλούσιου εμπόρου κι εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη, έτσι όπως τη διηγούνται το 1825 ένας πιστός σύντροφός του σε μια παρέα παιδιών κι ένας διπλωμάτης στον διευθυντή του λοιμοκαθαρτηρίου Ζακύνθου.

Κατά την προσωπική μου γνώμη, είναι αδύνατον να μην αρέσει αυτή η ταινία σε όσους και όσες άρεσε η προηγούμενη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, «Ελ Γκρέκο». Προσωπικά πιστεύω πως «Ο Θεός Αγαπάει Το Χαβιάρι» είναι μια πολύ όμορφη κινηματογραφική ταινία, με πολλές σύγχρονες συνιστώσες. Πολλές φορές κατά την διάρκεια του έργου θα κάνετε την σύνδεση του τότε με το τώρα. Επίσης η ώρα που θα παρακολουθείτε την ταινία θα περάσει πολύ σύντομα, αφού η πλοκή είναι πολύ γρήγορη, αλλά και η παραγωγή πολύ πλούσια και ολοκληρωμένη.

Οι ηθοποιοί που παίζουν δείχνουν να έχουν εντρυφήσει και ενστερνιστεί τον ρόλο τους και να τον ζουν πραγματικά. Με άριστα θα βαθμολογούσα την παρουσία του Λάκη Λαζόπουλου στο πολύ - πολύ σύντομο πέρασμα του από αυτήν την ταινία όπως και των παιδιών που συμμετέχουν στην αφήγηση και τελικά δίνουν και την λύση. Θα περίμενα ωστόσο ο Σεμπάστιαν Κοχ να μπορεί να βγάλει μεγαλύτερο μέρος του ρόλου του στα Ελληνικά και όχι μόνο μερικές απομονωμένες φράσεις.

Καταλήγοντας την κριτική μου να σας πω πως ανέμενα ένα πιο φαντασμαγορικό φινάλε στην ταινία, αλλά και από άλλες κριτικές που είχα διαβάσει να είναι πιο συγκινησιακό καθ’ όλη την διάρκεια του το έργο.

Πραγματικά φίλοι μου και φίλες μου, πραγματικά σας προτείνω ανεπιφύλακτα να πάτε να παρακολουθήσετε την ταινία «Ο Θεός Αγαπάει Το Χαβιάρι» στους κινηματογράφους. Καθετί ελληνικό και μάλιστα τόσο καλό έργο πρέπει να υποστηρίζεται πολύ περισσότερο από τυχαίες ξένες ταινίες.


Υ.Γ.: Για το τέλος άφησα να σας κάνω μια πρόταση που εάν θέλετε μπορείτε να την ακολουθήσετε. Γνώμη μου είναι να παρακολουθήσετε την ταινία σε μια συνοικιακή αίθουσα, που είναι και πιο οικονομική, και όχι σε αλυσίδα κινηματογράφων που το εισιτήριο είναι και πιο ακριβό. Πραγματικά τώρα οι αίθουσες αυτές που τόσα χρόνια βλέπαμε ταινίες, πριν βγουν οι κινηματογραφικές αλυσίδες αιθουσών, χρειάζονται την μεγαλύτερη στήριξη μας για να μην κλείσουν.   

Protected by Copyscape Plagiarism Check

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.