Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ένα Απόγευμα Με Τον Νότι Σφακιανάκη!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαι σήμερα μαζί σας, για να σας πω τις εντυπώσεις μου από την χθεσινή προακρόαση του νέου άλμπουμ του Νότη Σφακιανάκη. Όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου μου, χθες το απόγευμα από της 18:00 μέχρι και τις 21:00, ήμουν παρέα με τον Νότη Σφακιανάκη.

Σε μια εκδήλωση που ο τόπος συνάντησης κρατήθηκε σαν επτασφράγιστο μυστικό μέχρι και λίγες ώρες πριν την εκδήλωση, πρέπει να ομολογήσω πως η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είχε καθόλου οργάνωση από τον ραδιοφωνικό σταθμό που την έκανε, αλλά και από την δισκογραφική εταιρία του Νότη.

Ο Νότης Σφακιανάκης εμφανίστηκε στην αίθουσα των στούντιο Sierra, όπου έγινε τελικά η εκδήλωση, γύρω στις 19:00 και τόνισε φυσικά πως αυτήν την ώρα του είχαν πει να έρθει στο σημείο από τον σταθμό. Ραδιοφωνικός σταθμός που μεταδίδει σε αποκλειστικότητα τα νέα κομμάτια του Νότη Σφακιανάκη μέχρι και την Δευτέρα που κυκλοφορούν και επίσημα οι «16 Αυτοτελείς Ιστορίες» του.

Ο τίτλος, όπως και το εξώφυλλο του δίσκου είναι δίκης του έμπνευσης, όπως άλλωστε κάνει και σε όλες του τις δουλειές. Το εξώφυλλο αυτήν την φορά είναι σε μαυρόασπρο φόντο με 4 φωτογραφίες του Νότη, 2 σε άσπρο φόντο και 2 σε μαύρο. Τα κομμάτια του νέου δίσκου πολύ «ψαγμένα», και ειδικότερα πρέπει να ομολογήσω πως από την προακρόαση, κατάλαβα πως ο Νότης έχει καιρό να κάνει τόσα πολλά επιτυχημένα κομμάτια μέσα σε ένα δίσκο. Γιατί και το «Ματωμένο Δάκρυ», ήταν ένα πετυχημένο cd, ωστόσο εκεί τα κομμάτια έβγαιναν σε δίσκους των 7 κομματιών επί τρεις φορές. Όποτε και θεωρώ πως τα περιθώρια λάθους ήταν μικρότερα. Στο νέο δίσκο μιλάμε για 16 κομμάτια που είναι πραγματικά το ένα καλύτερο από το άλλο και δύσκολα θα ξεχωρίσετε κάποιο από αυτά.

Ο Νότης καθ’ όλη την διάρκεια της ακρόασης πολύ ευδιάθετος με τα γνωστά δικά του αστεία, με πειράγματα προς τους συνεργάτες του, και πολύ καλή χημεία με την Γιώτα Τσιμπρικίδου που του έκανε αυτήν την «συνέντευξη». Μια Γιώτα Τσιμπρικίδου που μου άρεσε πάρα – πάρα πολύ για το πώς στάθηκε απέναντι στον Σφακιανάκη αλλά και με εντυπωσίασε με τους γενικότερους χειρισμούς της στον διάλογο αυτόν. Φυσικά όπως ήταν φυσικό για τον Νότη είπε πάλι αλήθειες, αλήθειες που τις λέει από το 1997 αλλά ποιος τον ακούει… Μια αλήθεια ωστόσο έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την Γιώτα Τσιμπρικίδου και αυτό φάνηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους. Σε κάποια στιγμή λοιπόν, της είπε πως όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί παίζετε κομμάτια που πληρώνεστε για αυτά. Δεν υπάρχει πια η έννοια του ραδιοφωνικού παραγωγού, πράγμα που έχουμε πει πολλές φορές από αυτό το βήμα. Πράγμα πέρα για πέρα αληθινό ωστόσο η Γιώτα Τσιμπρικίδου έδειξε να θέλει να συμφωνήσει με αυτό που λέει ο Νότης αλλά να μην μπορεί λόγω της θέσης της στον ραδιοφωνικό σταθμό, πράγμα που δείχνει πάρα πολλά για όλους και όλες εμάς.

Τέλος να αναφέρω πως στην εκδήλωση ήταν και πολλοί από τους δημιουργούς των τραγουδιών, που έδειχναν πραγματικά να έχουν άριστη σχέση με τον Σφακιανάκη, αλλά και να έχουν αποδεχτεί πως βρίσκονται κάτω από τα φτερά του που θα τους οδηγήσουν στην επιτυχία.

Να αναφέρω πως η φράση που ξεχώρισα χθες από τον Νότη Σφακιανάκη ήταν ότι ένα κομμάτι για να γίνει και να ταξιδέψει στον κόσμο πρέπει πρώτα να έχει πολύ καλή μουσική. Γιατί την μουσική την γράφεις μόνο με 7 νότες, σε αντίθεση με τους στίχους που έχεις μια τόσο πλούσια ελληνική γλώσσα για να χτίσεις το κάθε κομμάτι.

Και μια αποκλειστικότητα που μας επιφύλαξε είναι πως με τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Ρήγο, ετοιμάζουν μια ταινία μικρού μήκους με 4 από τα κομμάτια του νέου δίσκου, με 4 κομμάτια από τις δικές μας «16 Αυτοτελείς Ιστορίες».


Υ.Γ.: Φυσικά μετά την εκδήλωση ο Νότης κάθισε υπομονετικά, έβγαλε φωτογραφίες με τους παρεβρισκόμενους, αλλά και έδωσε και τις καθιερωμένες συνεντεύξεις σε όλα τα κανάλια που ήταν εκεί.  

Protected by Copyscape Plagiarism Scanner

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.