Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

"16 Αυτοτελείς Ιστορίες"...Μας!!


Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε και σήμερα μαζί σας, για να ολοκληρώσουμε την «ενότητα» αυτή που έχει ανοίξει εδώ και κάποιες εβδομάδες στο blog μας και αφορά τον Άρχοντα της πίστας, τον Καλλιτέχνη που ονομάζεται Νότις Σφακιανάκης. Αυτόν τον κύκλο λοιπόν θα τον ολοκληρώσουμε με την ανάλυση του νέου δίσκου του, που τιτλοφορείται «16 Αυτοτελείς Ιστορίες».

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά που δεν είναι άλλα από την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου δίσκου που ήταν φυσικά στις 25-2-2013. Γνωστή η αγάπη του Νότι για τον αριθμό 7, έτσι και αυτήν την φορά το άθροισμα του 25 είναι το 7. Από εκεί και πέρα στην πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του νέου δίσκου αυτός είχε κιόλας εξαντληθεί. Η πρώτη δηλαδή τύπωση αλλά και μοίρασμα των 16 Αυτοτελών Ιστοριών εξαντλήθηκε σε πολύ λίγες ώρες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μετά τις 3 το μεσημέρι να μην υπάρχει πουθενά στα δισκοπωλεία. Μεγάλο πολυκατάστημα της Αθήνας απλά να σας πληροφορήσω ότι δεν το είχε διαθέσιμο από τις 11 το πρωί. Ο Νότις Σφακιανάκης είχε να κυκλοφορήσει δουλειά του περίπου 1,5 χρόνο και έτσι η ανυπομονησία του κόσμου ήταν μεγάλη. Φυσικά ακόμα μεγαλύτερη για την προσμονή του νέου δίσκου ήταν σε αυτούς και σε αυτές που είχαν ακούσει κάποιο νέο κομμάτι του κυρίως από τις ζωντανές του εμφανίσεις στην Ιερά Οδό.

Να σημειώσω επίσης πως η δύναμη που αναμενόταν να έχει αυτός ο δίσκος φάνηκε και από την πολύ εύστοχη επιλογή του Καλλιτέχνη να μην κυκλοφορήσει το νέο του δίσκο με κάποια Κυριακάτικη εφημερίδα, όπως κάνουν όλοι οι τραγουδιστές πια, αλλά να τον δώσει στο κοινό μέσα από τα δισκοπωλεία.

Και πάμε τώρα στις 16 Αυτοτελείς Ιστορίες μας. Η σειρά των κομματιών πολύ εύστοχη, αλλά και τραγούδια που ψάχτηκαν πάρα πολύ πριν τα βάλει στο δίσκο ο Νότις, όπως ανέφερε και ο ίδιος στην εκδήλωση για τη νέα δουλειά του. Μέσα σε αυτόν περιλαμβάνονται τραγούδια ερωτικά, χορευτικά, χασάπικα, ζεϊμπέκικα αλλά και κοινωνικού περιεχομένου. Η σειρά είναι η εξής: 1.Μην με ρωτάτε, 2.Κερασμένα, 3.Αυτό θα πει αγάπη, 4.Θα’χε κι ο Θεός γυναίκα, 5.Χρεωμένη σε έχω, 6.Δηλώνω μόνος, 7.Αν θα σε χάσω, 8.Δεν υπολόγισες καλά, 9.Δεν μου αρκεί, 10.Εσύ η θάλασσα, 11.Εγώ και η μοναξιά, 12.Δώσε ένα τέλος, 13.Κάνει θόρυβο η αγάπη, 14.Είδα στον ύπνο μου, 15.Τα ποντίκια, 16.Έχω αντέξει πολλά. (φυσικά και εδώ συναντάμε το 16, δηλαδή 1+6=7, όπως σε κάθε του δίσκο)

Ένας πολύ επιτυχημένος δίσκος, αλλά και ένας από τους πιο ολοκληρωμένους του Σφακιανάκη τα τελευταία χρόνια. Μιας και μια μεγάλη δουλειά είχε καιρό να μας προσφέρει αφού το «Ματωμένο Δάκρυ» βγήκε σε δόσεις των 7 κομματιών πράγμα που κάνει πολύ πιο εύκολο να μην πέσεις σε αστοχίες κομματιών. Ένας δίσκος που και εσείς θα ξεχωρίσετε αλλά πολύ περισσότερο θα σας κάνουν εντύπωση τα κομμάτια με τίτλο «Αν θα σε χάσω», «Δεν μου αρκεί», «Μην με ρωτάτε», «Εσύ η θάλασσα», «Κερασμένα» και από τα κοινωνικά το «Είδα στον ύπνο μου».   
  
Πραγματικά είναι ένας δίσκος που αξίζει να αγοράσετε, μόλις € 9.99 η τιμή του, και να τον έχετε στην δισκοθήκη σας. Μια δουλειά που χτίστηκε μέσα από πολύ μεγάλη μελέτη τραγουδιών από τον Νότι Σφακιανάκη από νέους και παλιούς πολύ αξιόλογους δημιουργούς. Φυσικά βρίσκεται πάλι στα δισκοπωλεία μετά την εξάντλησή του την πρώτη μέρα και σας αναμένει να απολαύσετε πια τις «16 Αυτοτελείς Ιστορίες»...Μας!!



Υ.Γ. Την Πέμπτη αυτή, Τσικνοπέμπτη, 07/03/2013 (τίποτα δεν είναι τυχαίο), ο Dj ALeJaNDRo με την παρέα του στην εκπομπή «Εμπειριών Συλλέκτης» στις 23:00 ακριβώς αποκλειστικά και μόνο από το URL του ellinikosfm.com, θα σας παρουσιάσουν την νέα αυτή δισκογραφική προσπάθεια του Νότι Σφακιανάκη με σχόλια για κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Σχόλια που είπε ο ίδιος ο Νοτις, και όχι μόνο, στην εκδήλωση παρουσίασης της νέας του δουλειάς.
Protected by Copyscape Web Plagiarism Detector

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.