Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Δημοκρατία... ή Δικτατορία...;;!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Για άλλη μια φορά είμαστε μαζί σας, για να σχολιάσουμε ένα καυτό θέμα της επικαιρότητας.

Στις μέρες μας τα περισσότερα γεγονότα γύρω μας είναι στημένα και κατασκευασμένα, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά κυρίως σε πολιτικό επίπεδο. Την περασμένη εβδομάδα βγήκε στην δημοσιότητα ένα video που πραγματικά επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω με τον πιο περίτρανο τρόπο, ένα video που μπορεί να ήταν προϊόν υποκλοπής, αλλά δεν παύει να είναι και ένα τρανταχτό στοιχείο διασφάλισης της αθωότητας ενός κατηγορούμενου.

Καταλαβαίνετε, όλοι και όλες, πως μιλάω για το video που έδωσε στην δημοσιότητα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και περιέχει απόρρητη συνομιλία του με το δεξί χέρι του πρωθυπουργού της Ελλάδος και από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης τον Τάκη Μπαλτάκο. Μέσα σε αυτήν την στιχομυθία γίνεται απολύτως αντιληπτό το πώς ο ανώτατος εκπρόσωπος της χώρας μας χειραγωγεί την δικαιοσύνη και ορίζει σε αυτήν τους δικούς του ανθρώπους. Με απίστευτες φράσεις μέσα, που τις εξιστορεί ο ίδιος ο Μπαλτάκος στον Κασιδιάρη για τον πρωθυπουργό, μέλη της κυβέρνησης, αλλά και για την απίστευτη σκευωρία του κατηγορητηρίου που στήθηκε για την Χρυσή Αυγή. Σημειώνω τα παρακάτω:


  • Το video κατέβηκε αμέσως από τον ιστότοπο που το μετέδωσε, εντελώς τυχαία.
  • Ασκήθηκε αμέσως δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη για παράνομη καταγραφή ιδιωτικής συνομιλίας.
  • Δίωξη για να δει η δικαιοσύνη το περιεχόμενο του video, ασκήθηκε μια μέρα μετά και μετά από απίστευτες πιέσεις των δημοσιογράφων και της κοινής γνώμης.
  • Ενώ η συνομιλία αποδεικνύει περίτρανα την συναλλαγή της κυβέρνησης και ειδικότερα του πρωθυπουργού με την δικαιοσύνη όλα τα στελέχη του κόμματος της ΝΔ προσπαθούν να παραπληροφορήσουν και να εκφράσουν απόψεις που ούτε ένα μικρό παιδί δεν μπορεί να πιστέψει.
  • Ακόμα και μετά από το γεγονός αυτό, μέσα μαζικής ενημέρωσης, ή μάλλον μέσα μαζικού επηρεασμού προσπαθούν να βγάλουν αθώο τον πρωθυπουργό και να τα ρίξουν όλα στο Μπαλτάκο.
  • Ο γιός του Μπαλτάκου, μετά το συμβάν ξυλοκόπησε βουλευτή της Χρυσής Αυγής στους διαδρόμους της βουλής, και μέλος της κυβέρνησης είπε πως «συγκινήθηκε από την πράξη αυτή να υπερασπιστεί τον πατέρα του».  
  • Ο Γεώργιος Παπανδρέου επωφελήθηκε από την στιγμή και τα γεγονότα και βγήκε ξανά στο προσκήνιο, λέγοντας πως το κόμμα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ, πρέπει να αποχωρήσει από τον συνασπισμό αυτό και κατά αυτόν τον τρόπο να πέσει η κυβέρνηση.
Φίλοι μου και φίλες μου προσπάθησα παραπάνω, όσο πιο συνοπτικά μπορούσα, να σας αναφέρω τα γεγονότα που στιγμάτισαν την Ελλάδα μας, το πολίτευμά μας αλλά και τις ζωές μας την τελευταία εβδομάδα.

Σίγουρα αν η Χρυσή Αυγή έχει κι άλλα τέτοια video, θα πρέπει άμεσα να βγάλει στην δημοσιότητα και τότε θα δούμε αν μπορεί μια «εγκληματική οργάνωση», να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής. Το μόνο σίγουρο είναι πως το κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να παίζει με αυτά τα video και να τα εμφανίζει όποτε αυτό κρίνει σκόπιμο. Όλα στο φως και μάλιστα όσο πιο άμεσα γίνετε για το καλό της Ελλάδας μας.

Τέλος θα ήθελα να σας αναφέρω δύο ορισμούς, για να δούμε που ζούμε και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

«Η δημοκρατία είναι το
πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Κεντρικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία των πολιτών»

Και …

«Ο όρος δικτατορία με την σύγχρονη χρήση της αναφέρεται στην απόλυτη εξουσία ενός ηγέτη (δικτάτορα) ή ομάδας που κυβερνά χωρίς να περιορίζεται από τους νόμους, το σύνταγμα, ή άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες του κράτους. Κύριο χαρακτηριστικό της δικτατορίας είναι η συγκέντρωση της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας στο πρόσωπο του δικτάτορα, η οποία συνδυάζεται και με έλεγχο επί της δικαστικής εξουσίας.»

Τα σχόλια 
- συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.