Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Εκλογές 2014, Οι Κερδισμένοι & Οι Χαμένοι Της Εκλογικής Μάχης!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας για άλλη μια φορά μέσα σε λίγες ημέρες μέσα από το blog μας. Σήμερα και μετά από δύο άρθρα που ανεβάσαμε και αφορούσαν προγράμματα αγώνων και εκδηλώσεων είμαστε μαζί σας για να αναλύσουμε ένα πολιτικό θέμα.

Μετά τις εκλογές του Μαΐου που βρήκε σαν πρώτο κόμμα τον Σύριζα και δεύτερο την ΝΔ, δεν είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε το συγκεκριμένο θέμα λόγω απουσίας μας. Σήμερα λοιπόν είμαστε εδώ, για να δούμε από την δική μας ματιά όλα αυτά που έγιναν ένα μήνα περίπου πίσω.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι συγκεκριμένες εκλογές δεν είχαν νικητή και αν είχαν νικητή αυτή δεν ήταν ούτε η ΝΔ αλλά ούτε ο Σύριζα. Και αν για την ΝΔ είναι εμφανές, αφού πια δεν είναι πρώτο κόμμα για τον δε Σύριζα η διαφορά που εξασφάλισε από την ΝΔ ήταν απλώς ανεπαίσθητη. Σε μια εποχή που όλοι χάνουμε ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο από το εισόδημά μας ο Σύριζα δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την αντίπαλό του και αυτό είναι μεγαλύτερη ήττα παρά την πρωτιά του στις εκλογές. Και το ερώτημα που γεννάται για τον Σύριζα είναι αν όχι και τώρα πότε...;;

Φυσικά και στους μεγάλους χαμένους αυτών των εκλογών ήταν η ΔΗΜΑΡ, όπως ήταν αναμενόμενο, αφού το σύστημα κατασπαράζει αυτούς που πάνε κόντρα σε αυτό αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Άνοδο σε σχέση με αυτό που αναμενόταν είχε το ΠΑΣΟΚ, πράγμα τρελό αν σκεφτεί κανείς την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα, αλλά και την εικόνα διάλυσης που επικρατεί μεταξύ των στελεχών του. Φυσικά άνοδο σε σχέση με αυτό που αναμενόταν είχε και το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Στην τελευταία περίπτωση βέβαια αυτό που αναμενόταν ήταν καθοδηγούμενο από τα κάθε λογής συμφέροντα όπως και από τις άδικες διώξεις των μελών του κόμματος από την δικαιοσύνη. Συνολικά η Χρυσή Αυγή και το κόμμα του ΛΑΟΣ, για εμένα προσωπικά ήταν και αυτά που νίκησαν στις εκλογές αυτές, με λίγο μεγαλύτερο νικητή το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Γιατί μπορεί η Χρυσή Αυγή να ανέβασε τα ποσοστά της συνολικά, αλλά το κόμμα του ΛΑΟΣ τα πολλαπλασίασε και χωρίς να το περιμένει και κανείς μετά τον πόλεμο που δέχτηκε από το «σύστημα», αφού αποχώρησε από την κυβέρνηση συνασπισμού που υπήρχε.

Τέλος δεν αναφέρθηκα στο ΚΚΕ, γιατί πραγματικά είναι το κόμμα που δεν έχει να προσφέρει και τίποτα με τις αντιλήψεις του και πάντα το ποσοστό του θα είναι σταθερό και αμετάβλητο.

Οι προσωπικές μου εκτιμήσεις είναι πως όσο και να θέλουν οι δανειστές μας την συγκεκριμένη κυβέρνηση, αυτή δεν έχει και πολύ μέλλον. Πρώτα γιατί το «μήνυμα» που πήρε ο πρωθυπουργός μας ήταν να βάλει στην ήδη δυσκίνητη κυβέρνησή του άτομα που πραγματικά...δεν αξίζουν ούτε το φτύσιμο μας και δεύτερον γιατί για να εκλέξει η παρούσα Βουλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας το θεωρώ απλά ακατόρθωτο.

Από εκεί και πέρα οι προβλέψεις μου για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές που έρχονται είναι πως ο Σύριζα θα ανεβάσει κι άλλο τα ποσοστά του, όπως και η Χρυσή Αυγή όπως και το ΛΑΟΣ που θα είναι στην επόμενη Βουλή. Βέβαιη πτώση στα ποσοστά θα έχει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που θα παλέψουν για να μπουν στην επόμενη βουλή, και η ΔΗΜΑΡ που δεν θα μπει στην επόμενη βουλή. Το ΚΚΕ απλά δεν μπορεί να αλλάξει τα ποσοστά του, το πάνω κάτω μια – δύο μονάδες δεν λέει απολύτως τίποτα.

Φίλοι μου, αυτά είναι τα μηνύματα των εκλογών αυτών, όσο και αν κάνουν κάποιοι πως δεν μπορούν να τα δουν. Οι εκτιμήσεις για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, είναι απολύτως δικές μου και οπότε αναμένουμε να δούμε όλοι και όλες αν θα πέσουμε για άλλη μια φορά μέσα.

Υ.Γ.Να μην ξεχάσω να αναφερθώ στους περισσότερο χαμένους αυτής της αναμέτρησης που δεν είναι άλλοι από τους "πληρωμένους" δημοσκόπους, που δεν κατάφεραν να φτιάξουν, για άλλη μια φορά, όπως ήθελαν τα αφεντικά τους τα αποτελέσματα όπως έκαναν τόσο καιρό μέσα από τα Μ.Μ.Ε. 

Protected by Copyscape Unique Content Check

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.