Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 4ο)».

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Οι μέρες περνάνε και ολοένα πληθαίνουν τα email σας που αναζητούν νέο άρθρο στην αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Είμαστε μαζί σήμερα για να αναρτήσουμε κατά αυτόν τον τρόπο το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 4ο)».

Σήμερα θα μιλήσουμε στο συγκεκριμένο άρθρο για τα φρούτα, τα μέταλλα, για τις κάμψεις δικεφάλων με αλτήρες (ξαπλωμένοι) αλλά και για κοιλιακούς με μπάλα.

  • Φρούτα
Σε σχέση με αυτά που υπήρχαν πριν 50 χρόνια, τα σημερινά φρούτα και λαχανικά έχουν πολύ λιγότερα διατροφικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένων πρωτεΐνης, ασβεστίου και βιταμίνης C. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι οι αγρότες επιλέγουν να φυτεύουν φυτά που αποδίδουν περισσότερο. Τα φυτά καταναλώνουν μια συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας και οι ποικιλίες που αποφέρουν μεγαλύτερη παραγωγή έχουν λιγότερη ενέργεια να απομυζήσουν μέταλλα από το χώμα και να τα μεταφέρουν στον κορμό του φυτού ή δεν έχουν ενέργεια για να συνθέσουν βιταμίνες και αμινοξέα τα οποία αποτελούν τις πρωτεΐνες. Όμως μία έρευνα ανακάλυψε ότι το σέλινο, οι πράσινες πιπεριές και οι τομάτες έχουν χάσει τις μεγαλύτερες ποσότητες πρωτεΐνης ενώ τα πεπόνια, τα μαρούλια και οι ντομάτες έχουν χάσει μεγάλες ποσότητες φωσφόρου. Οι μελιτζάνες και οι ντομάτες έχουν χάσει επίσης μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C. Άρα λοιπόν τρώτε περισσότερα φρούτα για να καλύψετε την διαφορά, προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα και εάν μπορείτε και έχετε κήπο καλλιεργήστε τα οι ίδιοι. Για όλους τους υπόλοιπους η μόνη λύση είναι τα συμπληρώματα. Μην ακούτε λοιπόν κάποιους που λένε ότι δεν χρειάζεται να παίρνετε βιταμίνες και συμπληρώματα. Μάλλον έχουν μεσάνυχτα από ενημέρωση.
  • Τα Μέταλλα
Τα οστά και τα δόντια περιέχουν τα μέταλλα, ασβέστιο και κάλιο. Τα νεύρα, οι μυς και τα όργανα του σώματος χρειάζονται σωματικά υγρά που να περιέχουν μέταλλα όπως είναι το νάτριο, το κάλιο και το ασβέστιο. Το ασβέστιο είναι σημαντικό για την υγεία των δοντιών και των οστών, ο χαλκός για την φυσιολογική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, το ιώδιο για την ρύθμιση της ενέργειας του οργανισμού, ο σίδηρος για την αντιμετώπιση της αναιμίας, το μαγνήσιο για την ανάπτυξη των οστών, ο φώσφορος για την υγεία των νεύρων και των μυών, το νάτριο για την απορρόφηση της γλυκόζης και για να βρίσκεται σε ισορροπία η βάση οξέων του σώματος και ο ψευδάργυρος συμβάλλει πολύ στην φυσιολογική ανάπτυξη ολόκληρου του σώματος μας.
  • Κάμψεις Δικεφάλων με Αλτήρες (ξαπλωμένοι)
Η άσκηση αυτή γίνεται όπως ακριβώς οι κάμψεις με αλτήρες από επικλινή θέση αλλά τώρα είστε πιο άνετα γιατί ο πάγκος είναι τελείως ίσιος. Κρατάτε δύο αλτήρες με τα χέρια προς τα κάτω. Το κεφάλι σας είναι συνέχεια σε επαφή με τον πάγκο και κάνετε ταυτόχρονη κάμψη και με τους δύο αλτήρες. Οι γλουτοί σας θα πρέπει να είναι πάντα σε επαφή με τον πάγκο. Εάν είστε ψηλός, τότε θα πρέπει να βρείτε έναν ψηλό πάγκο ώστε οι αλτήρες να μην χτυπούν στο δάπεδο όταν βρίσκονται στο κάτω σημείο της κάμψης. Λόγω της παράξενης αυτής θέσης θα παρατηρήσετε έντονη πίεση στα χέρια. Γι’ αυτόν τον λόγο στην αρχή χρησιμοποιήστε ελαφρά βάρη.
  • Κοιλιακοί με μπάλα
Μήπως ψάχνετε κάποιον νέο τρόπο για να γυμνάσετε τους κοιλιακούς σας; Κάθεστε στο δάπεδο σαν να πρόκειται να κάνετε σιτ απ και ο παρτενέρ σας στέκεται περίπου ένα μέτρο από τα πόδια σας στραμμένος προς τα εσάς. Κρατάτε την μπάλα γυμναστικής στο στήθος σας, κάνετε ένα σιτ απ αλλά καθώς ανεβαίνετε πετάτε την μπάλα στο παρτενέρ σας. Αυτός την πιάνει και σας την πετάει ξανά καθώς επανέρχεστε στην αρχική θέση. Σας φαίνεται εύκολο; Οι πρώτες δυο τρεις επαναλήψεις θα είναι εύκολες αλλά με 20 επαναλήψεις θα αισθανθείτε πραγματικό κάψιμο. Επίσης μπορείτε να κάνετε αυτήν την άσκηση μόνος σας πετώντας την στον αέρα καθώς ανεβαίνετε και την πιάνετε καθώς κατεβαίνετε. Αυτό θα βοηθήσει και τον συντονισμό σας.

Ελπίζω για άλλη μια φορά να βρήκατε το άρθρο «δυνατό» και με πολλές πληροφορίες που αναζητούσατε καιρό να διαβάσετε. Φυσικά και θα είμαστε σύντομα μαζί σας με την περαιτέρω εξέλιξη του «BodyBuilding & Υγεία».


Protected by Copyscape Duplicate Content Detector

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.