Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 6ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου είμαστε μαζί σας σήμερα Δευτέρα για να σας αναρτήσουμε την επόμενη ενότητα από το πολυαγαπημένο σας θέμα, «BodyBuilding & Υγεία». Μιας θεματικής ενότητας που σημειώνει πολύ μεγάλα νούμερα αναγνωσιμότητας στο blog μας και αυτό μας χαροποιεί πάρα πολύ γιατί είναι μια ενότητα που αναφέρεται και στην υγεία του ανθρώπινου σώματος, που τόσο έχουμε εγκαταλείψει στην καθημερινότητά μας.

Έτσι ξεκινάμε και σήμερα με το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 6ο)». Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το δέρμα μας, το μυαλό μας, τις αρτηρίες μας και με τις «πανίσχυρες» τροφές.

  • Το Δέρμα Μας
Τα κακοήθη μελανώματα είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου του δέρματος. Εάν οι ελιές στο σώμα μας παρουσιάζουν αλλαγή στο χρώμα, στο μέγεθος και γενικά στην εμφάνισή τους πιθανόν να πρόκειται για επικίνδυνο μελάνωμα. Τα άτομα που έχουν στο δέρμα τους ελιές με ακανόνιστο σχήμα έχουν διπλάσιο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρκίνο του δέρματος από άτομα που δεν έχουν καθόλου . Όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος μιας ελιάς στο δέρμα μας τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος. Εάν δείτε κάποια αλλαγή στο δέρμα σας απευθυνθείτε αμέσως σε έναν ειδικό.

  • Το Μυαλό Μας
Κάντε την άσκηση ευκολότερη ξεκουράζοντας το μυαλό σας. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι εκείνοι που είναι φορτισμένοι από την εργασία τους ανταπεξέρχονται δυσκολότερα στις προπονήσεις τους. Σε μία έρευνα που αναφέρεται στην εφημερίδα Journal Of Applied Physiology συμμετείχαν άτομα (άνδρες και γυναίκες) που έκαναν προπόνηση σε διαφορετικές μέρες και ώρες. Στις προπονήσεις που έκαναν μετά από την εργασία τους δεν έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους. Αντίθετα τις ημέρες  που έκαναν προπόνηση μετά από μια χαλαρή δραστηριότητα ήταν πολύ πιο αποδοτικοί. Οι ειδικοί θεωρούν ότι η νοητική κούραση επηρεάζει τα επίπεδα μιας ουσίας που ονομάζεται ντοπαμίνη και που είναι υπεύθυνη για την ικανότητα της συγκέντρωσης.

  • Οι Αρτηρίες Μας
Καταναλώνοντας βρώμη κάθε μέρα στο πρωινό παίρνετε τις φυτικές ίνες που χρειάζεστε για να βελτιωθεί η ενδοφλέβια λειτουργία- κατά την οποία οι αρτηρίες σας επιτρέπουν την ομαλή ροή του αίματος. Η ενδοφλέβια λειτουργία μειώνεται σε παχύσαρκους ανθρώπους η άτομα που έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μια έρευνα διάρκειας έξι εβδομάδων απέδειξε ότι τρώγοντας ένα μπολ με βρώμη κάθε μέρα βελτιώνεται η ενδοφλέβια λειτουργία. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει χάρη στα φυτοοιστρογόνα και τη βήτα γλυκάνη που υπάρχει στη βρώμη. Υποστηρίζουν επίσης ότι μειώνεται ο κίνδυνος για παθήσεις που σχετίζονται με την καρδιά.

  • Οι «Πανίσχυρες» Τροφές
Τα φασόλια και οι φακές έχουν πολύτιμα διατροφικά στοιχεία και σας ωφελούν περισσότερο από ότι νομίζετε. Στην Αμερικάνικη εφημερίδα Journal of the American College Nutrition, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο που αναφέρει ότι εκείνοι που καταναλώνουν φασόλια έχουν μειωμένες πιθανότητες παχυσαρκίας κατά 22% και έχουν μικρότερη περίμετρο μέσης από εκείνους που δεν τρώνε καθόλου. Τα φασόλια που περιέχουν σίδηρο σε συνδυασμό με τις φακές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C δίνουν τη δυνατότητα στον οργανισμό καλύτερης απορρόφησης του σιδήρου. Τα φασόλια περιέχουν πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα. Ερευνητές στην Αυστραλία ανακάλυψαν ότι η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες που περιέχονται στις φακές βοηθούν στην πρόληψη της υπέρτασης.


Κάπως έτσι ολοκληρώνουμε και το σημερινό μας άρθρο από την αγαπημένη σας θεματική ενότητα. Και αυτήν την φορά ασχοληθήκαμε πιο πολύ με την Υγεία παρά με το πρώτο συνθετικό της ενότητά μας, το Bodybuilding. Να είστε βέβαιοι όλοι και όλες πως τα καλύτερα άρθρα της συγκεκριμένης ενότητας έρχονται. 

Protected by Copyscape Online Plagiarism Check

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.