Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

«Αλέξη ΑΡΓΗΣΕΣ πάρα πολύ...»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Σήμερα Κυριακή είμαστε μαζί για να αναλύσουμε την πολιτική επικαιρότητα και να αναφέρουμε γεγονότα που για άλλη μια φορά, έφεραν την Ελλάδα μας πολύ – πολύ πίσω.

Μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης όλα έδειχναν πως τουλάχιστον σε αυτή την φάση θα είχαμε διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας. Και πράγματι έτσι έγινε. Σε καμιά άλλη φάση της κρίσης δεν είχαμε κυβέρνηση που να έκανε τέτοια διαπραγμάτευση. Και κατά αυτόν τον τρόπο η διαπραγμάτευση ξεκίνησε, ωστόσο η νέα κυβέρνηση της αριστεράς δεν ήταν έτοιμη για μια τόσο πολύ σύνθετη συνομιλία με τους δανειστές μας.

Η ελληνική κυβέρνηση, με προεξάρχοντα, τον ίδιο τον πρωθυπουργό ενήργησε πολύ σωστά θέλοντας να βάλει στο κόλπο και όλους τους λαούς της Ευρώπης και κάνοντας το Ελληνικό πρόβλημα, Ευρωπαϊκό πρόβλημα. Όλες αυτές οι κινήσεις δείχνουν πως σε αυτό το επίπεδο η ελληνική κυβέρνηση ενήργησε πάρα πολύ σωστά και παράλληλα έξυπνα.

Από εκεί και πέρα ωστόσο ξεκινάει ένα γαϊτανάκι με την μια εβδομάδα να διαδέχεται την άλλη σαν η πιο κρίσιμη από την προηγούμενη αφού έπρεπε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Η 20η Φεβρουαρίου, που υπήρξε αυτή τη συμφωνία γέφυρα, σίγουρα όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ήταν το πρώτο μεγάλο λάθος της σημερινής κυβέρνησης. Υπογράφοντας εκείνη την συμφωνία η ελληνική αντιπροσωπία πήρε μόνο προφορικές δεσμεύσεις ότι θα εκταμιευτεί μέρος των δόσεων, πράγμα που δεν έγινε. Σε αυτό ακριβώς στο σημείο βλέπουμε το πόσο ανέτοιμη ήταν η ελληνική πλευρά για αυτό το επίπεδο διαπραγμάτευσης.

Από εκεί και πέρα, και έχοντας στην ουσία η Ελλάδα να πάρει κάποια δόση από τον Σεπτέμβριο του 2014, ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την ελληνική αγορά και κυρίως για τον ελληνικό ιδιωτικό τομέα. Για άλλη μια φορά, φίλοι και φίλες μου, η κυβέρνηση της χώρας χτυπάει τον ιδιωτικό τομέα.

Θέλοντας κατά αυτόν τον τρόπο να κρατήσει ζωντανή την Ελλάδα η κυβέρνηση, ξεκινάει με μια στάση πληρωμών σε ό,τι έχει να κάνει με Φ.Π.Α., με επιστροφές φόρων (πετρέλαιο θέρμανσης κ.λ.π.). Έτσι εξοικονομώντας λεφτά από όλα αυτά, όπως και από τα αποθεματικά των ταμείων (Ι.Κ.Α. κ.α.), νοσοκομείων και δήμων μπόρεσε να κρατήσει ζωντανή την Ελλάδα, δίνοντας μισθούς και συντάξεις όπως και αποπληρώνοντας τις δόσεις στο Δ.Ν.Τ.. Φυσικά εδώ, για άλλη μια φορά βλέπουμε πως το κράτος παλεύει να κρατήσει ζωντανό μόνο τον δημόσιο τομέα.

Όλο αυτόν τον καιρό να τονίσω πως η παραπληροφόρηση, από το μέσα μαζικού επηρεασμού διογκώνεται. Παραπληροφόρηση μέχρι εκεί που δεν παίρνει αλλά παράλληλα και μια απίστευτη τρομολαγνεία. Φυσικά όλο αυτό το project δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαίο. Όλο αυτό καθοδηγείται από τα ελληνικά και ξένα συμφέροντα. Το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ σε όλη αυτήν την υπόθεση περί ενός ενδεχόμενου GRexit, φυσικά τα μέσα το έκρυψαν επιμελώς. Και εξηγώ πως αν η ίδια η ΕΛΛΑΔΑ δεν κάνει μόνη της αίτηση για έξοδό της από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή ένωση δεν υπάρχει μηχανισμός, τρόπος, να γίνει το ακριβώς αντίθετο. Άρα η Ευρωπαϊκή ένωση δεν μπορεί μόνη της να διώξει μέλος της, γιατί πολύ απλά δεν έχει τα συγκεκριμένα όργανα για να κάνει κάτι τέτοιο.

Μέσα σε όλη αυτήν την ασαφή κατάσταση η αγορά ολοένα και φθίνει και ολοένα και περισσότερες υγιείς ιδιωτικές επιχειρήσεις φτάνουν σε οικονομικό στραγγαλισμό. Μέσα σε όλα αυτά αν προσθέσουμε και ότι η ανεργία πάλι πήρε την ανηφόρα και ολοένα αυξάνεται κατανοούμε πως τα πράγματα στην πραγματική οικονομία, στην αγορά είναι δραματικά.

Κατανοούμε ακόμα πιο πολύ το πόσο καθυστέρησε η ελληνική κυβέρνηση με την διαπραγμάτευση. Καθυστέρησε τόσο πολύ που είμαι βέβαιος πως αν είχε παρθεί πιο γρήγορα η απόφαση της νέας συμφωνίας ή ακόμα και της πλήρους ρήξης από την Ελληνική κυβέρνηση σίγουρα τα πράγματα στην καθημερινότητα μας θα ήταν πολύ καλύτερα.

Το καταληκτικό συμπέρασμα από όλη την παραπάνω ανάλυση δεν μπορεί να είναι άλλο από μια απλή φράση που ίσως αποτυπώνει την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα μας. «Αλέξη ΑΡΓΗΣΕΣ και μάλιστα πάρα πολύ, να πάρεις τις αποφάσεις σου».


Protected by Copyscape Duplicate Content Software

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.