Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 17ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας ή καλημέρα σας αναλόγως από που διαβάζετε το παρακάτω άρθρο μας από την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα. Είμαστε μαζί σας σύντομα, όπως σας το είχαμε υποσχεθεί, με άλλο ένα άρθρο από το «BodyBuilding & Υγεία». Όλο το καλοκαίρι και κυρίως τον μήνα που διανύουμε, θα ακολουθήσουν αρκετά άρθρα από το «BodyBuilding & Υγεία» μιας και είναι τόσο αγαπημένη σας ενότητα και ενδείκνυται μέσα στο καλοκαίρι να διαβάζουμε χαλαρά, ανέμελα και ενημερωτικά άρθρα.

Σήμερα στην 17η στροφή της ενότητας αυτής θα μιλήσουμε για το κόκκινο κρέας, για το βιολογικό γάλα, για την ισόβια… προπόνηση και τέλος για τις μυϊκές συσπάσεις. Ξεκινάμε κατά αυτό τον τρόπο να αναλύουμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 17ο)».
  • Κόκκινο Κρέας
Το κόκκινο κρέας περιέχει ζωτικά θρεπτικά συστατικά για όσους αθλούμενους θέλουν να χτίσουν μυς, όμως η υπερβολική κατανάλωσή του, έχει μειονεκτήματα για την υγεία. Ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από περίπου 500.000 Αμερικανούς ενήλικες, που παρακολουθούνταν επί 10 χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα που συγκαταλέχθηκαν στην κατηγορία υψηλής κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, είχαν κατά 79% μεγαλύτερο κίνδυνο να εκτεθούν σε καρκίνο του οισοφάγου σε σύγκριση με εκείνους που έφαγαν την ελάχιστη ποσότητα. Επίσης ανακαλύφθηκε πως υπάρχει σύνδεση του καρκίνου στο στομάχι με την σύνθεση που ονομάζεται DiMelQx η οποία συναντάται στο κόκκινο κρέας, μόλις αυτό μαγειρευτεί σε υψηλές θερμοκρασίες. Να ακολουθείτε τις συστάσεις για μείωση της εβδομαδιαίας κατανάλωσης αυτού του κρέατος και να μαρινάρετε το κρέας πριν το μαγειρέψετε, για να μειώσετε τους κινδύνους.
  • Βιολογικό Γάλα
Τα βιολογικά προϊόντα είναι της μόδας στις ημέρες μας, όμως σε πολλές περιπτώσεις το να τα επιλέξετε είναι απαραίτητα καλύτερο διότι κάποια από αυτά (π.χ. βιολογικό ψάρι) δεν ελέγχονται σωστά. Τα βιολογικά αγαθά που θα μπορούσατε να αγοράσετε είναι μεταξύ άλλων τα μήλα, τα ροδάκινα, το μπρόκολο και το γάλα. Έρευνα του Newcastle University (UK) δείχνει ότι ο καιρός επηρεάζει το αγελαδινό γάλα. Το γάλα που περισυλλέχθηκε σε περίοδο υγρού και δροσερού καλοκαιριού στην Αγγλία, παρουσίασε σημαντικά υψηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος και πολύ λιγότερα ωφέλιμα λιπαρά οξέα σε σύγκριση με το «κανονικό» γάλα, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που βίωσαν οι αγελάδες. Το βιολογικό γάλα έχει 30%-50% λιγότερο κορεσμένο λίπος και υψηλότερες ποσότητες από συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Το βιολογικό γάλα είναι καλύτερης ποιότητας και αξίζει το επιπλέον κόστος, αν και εφόσον μπορείτε να το αντέξετε.
  • Ισόβια… Προπόνηση
Η προπόνηση δύναμης βρέθηκε να είναι ζωτική για την απώλεια μυών που προκαλείται από την ηλικία. Ερευνητές στο University of Michigan, ανέλυσαν στοιχεία από 49 μελέτες και ανέφεραν ότι οι άνδρες που ξεκινούν προπόνηση με βάρος νωρίς στην ζωή τους, μπορούν να έχουν μικρότερη απώλεια στους μύες τους λόγω ηλικίας και να ζήσουν περισσότερα χρόνια. Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι μεγαλύτεροι ενήλικοι παίρνουν κατά μέσο όρο 1 κιλό στεγνή σωματικής μάζας –κυρίως μυϊκή μάζα - κατόπιν προπόνησης με βάρη επί 20 εβδομάδες. Οι ενήλικοι άνω των 50 που κάνουν καθιστική ζωή, χάνουν 180 γραμμάρια μυών, κάθε χρόνο.
  • Μυϊκές Συσπάσεις
Οι ακούσιες συσπάσεις μας είναι γνωστές ως μυϊκές κράμπες και είναι ενοχλητικές αλλά και επώδυνες. Οι μυϊκές κράμπες προκαλούνται από μια ηλεκτρολυτική διαταραχή στο σώμα (μια πτώση σε νάτριο, κάλιο ή χλώριο) ή από αφυδάτωση. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα επίπεδα χλωρίου ήταν σημαντικά χαμηλότερα στους αθλητές που υπέφεραν από κράμπες. Προσπαθήστε πάντα να ενυδατώνεστε επαρκώς και να ελέγχετε τους ηλεκτρολύτες σας. Όταν παθαίνετε κράμπα, τεντώστε τον μυ και κάντε μασάζ στην περιοχή μέχρι να σταματήσει τελείως.

Κάπως έτσι ολοκληρώσαμε και σήμερα την αγαπημένη σας ενότητα. Ελπίζω και αυτή τη στροφή του «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 17ο)» να την αναγνώσετε πολύ, δείχνοντας μας έτσι την συνεχόμενη αυξανόμενη αγάπη σας για το «BodyBuilding & Υγεία».

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, η ευχή μου, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.