Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 18ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε μαζί σας ξανά, όπως σας το είχαμε υποσχεθεί, με άλλο ένα άρθρο από την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα του blog μας, «BodyBuilding & Υγεία». Τα άρθρα του «BodyBuilding & Υγεία» όλο το καλοκαίρι που διανύουμε, θα σας κρατούν μια ανέμελη – ενημερωτική συντροφιά.

Ελπίζουμε να αγκαλιάσετε και αυτήν την ενότητα την 18η στη σειρά με την θέρμη που αναγνώσατε και τις προηγούμενες 17 ενότητες του «BodyBuilding & Υγεία». Σήμερα θα αναλύσουμε τον καλύτερο ενισχυτικό παράγοντα, θα μιλήσουμε για τα τρόφιμα των μυών, θα δώσουμε ένα εύκολο τρόπο να μειώσετε την περιφέρεια σας και θα ολοκληρώσουμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 18ο)» με τρόφιμα με υψηλή θρεπτική αξία.

  • Ο Καλύτερος Ενισχυτικός Παράγοντας
Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Βέρμοντ απέδειξε αυτό που πολλοί γυμναστές γνώριζαν επί χρόνια. Ότι δηλαδή η πρωινή γυμναστική αυξάνει την ενέργειά σας και την κρατά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η γυμναστική μπορεί να σας δώσει άμεση ενίσχυση της ενέργειάς σας, άσχετα με το ποια ώρα της ημέρας γυμνάζεστε και σας παρέχει επίσης δόσεις από ενδορφίνες που βοηθούν στην καλή ψυχική διάθεση και μένουν ενεργές για αρκετές ώρες. Οι ερευνητές υποστήριξαν πως αν περπατήσετε για 20 λεπτά το πρωί θα σας δώσει την πρόσθετη ενέργεια που θα χρειαστείτε για να την αναλώσετε σε διάφορες δραστηριότητες μέσα σε 12 ώρες.
  • Τρόφιμα Για Τους Μύες
Αφού ξοδέψετε χρόνο και προσπάθεια μετά το γυμναστήριο, θέλετε να σιγουρευτείτε ότι οι μύες σας λαμβάνουν όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που τους βοηθάνε να διογκώνονται αλλά και να λειτουργούν σωστά. Το πιο σημαντικό φυσικά είναι οι άπαχες πρωτεΐνες. Το κάλιο (potassium) που παίρνουμε από τις μπανάνες αλλά και τα αποξηραμένα βερίκοκα είναι βασικό στοιχείο για να αποφύγουμε κράμπες των μυών αλλά και αδυναμία. Για να βοηθήσετε το σώμα σας να μετατρέψει τα θρεπτικά συστατικά σε πρωτεΐνες για τους μύες, χρειάζεστε τρόφιμα πλούσια σε Omega 3 λιπαρά οξέα, όπως είναι ο σολομός, η σαρδέλα και τα καρύδια. Ένα ζωτικής σημασίας μέταλλο για την διατήρηση της υγείας των μυών είναι το μαγνήσιο (magnesium) που το βρίσκουμε στους ηλιόσπορους και στο σπανάκι. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε και το γάλα με χαμηλά λιπαρά, τα αμύγδαλα και τα κίτρινα τυριά που περιέχουν ασβέστιο (calcium) το οποίο βοηθάει τους μύες να συσπώνται.
  • Εύκολος Τρόπος Για Να Μειώσετε Την Περιφέρεια Σας
Εκτός από το να αφαιρέσετε όσο περισσότερη ζάχαρη μπορείτε από το διαιτολόγιό σας και να τρώτε όσο πιο αγνά γίνεται, μια άσκηση η οποία μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της οσφυϊκής περιφέρειάς σας είναι η πίεση στα πόδια (legpress). Οι ερευνητές βρήκαν πως αυξάνοντας τη δύναμη των τετρακέφαλών σας, μπορείτε να επιταχύνετε το βάδισμά σας κατά 15%. Περπατώντας πιο γρήγορα, βελτιώνεται η χωρητικότητα των πνευμόνων και η πίεση του αίματος κατά 10%. Μπορείτε επίσης να κάψετε επιπλέον 80 θερμίδες που θα σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε ανεπιθύμητο πάχος γύρω από τη μέση σας. Γυμνάζεστε στο σπίτι ή στον δρόμο που δεν έχετε κάποιο ειδικό μηχάνημα για την πίεση στα πόδια; Σταθείτε σε έναν τοίχο με τα πόδια σας να είναι 1 με 2 βήματα μπροστά. Γλιστρήστε προς τα κάτω μέχρι τα γόνατά σας λυγίζοντας, να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών. Πιέστε τις φτέρνες σας και γλιστρήστε προς τα πάνω. Επαναλάβετε το ίδιο κάνοντας τα συνηθισμένα σετ επαναλήψεων που θα κάνατε στο ειδικό μηχάνημα, ή ξεκινήστε με 3 σετ των 12 επαναλήψεων.
  • Τρόφιμα Με Υψηλότερη Θρεπτική Αξία
Μαγειρεύοντας τα καρότα ολόκληρα, είναι καλό για την υγεία. Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Newcastle (UK), βρήκαν πως κόβοντας τα καρότα μετά το μαγείρεμά τους, αυξάνεται κατά 25% η αντικαρκινική ουσία τους, η φαλκαρινόλη (falcarinol). Όταν τα μαγειρεύουμε ολόκληρα κρατάνε μέσα τους και την γεύση αλλά και τα θρεπτικά συστατικά ενώ όταν τα μαγειρεύουμε κομμένα, τα θρεπτικά τους συστατικά χάνουν ένα ποσοστό τους όταν διαρρεύσουν στο νερό και η φυσική ζάχαρη που περιέχουν (που δίνει την γλυκιά τους γεύση), χάνεται.

Έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το κατά σειρά «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 18ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape Duplicate Content Software

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.