Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 19ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας ή καλημέρα σας αναλόγως από πού διαβάζετε αυτές εδώ τις γραμμές. Είμαστε μαζί σας ξανά, όπως σας το έχουμε υποσχεθεί, με άλλο ένα άρθρο από την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα. Το «BodyBuilding & Υγεία» έχει γίνει για όλους και όλες μια πολύ καλή, ανέμελη – ενημερωτική συντροφιά αυτό το καλοκαίρι που διανύουμε. Τα άρθρα του «BodyBuilding & Υγεία» θα συνεχίσουν για λίγο καιρό ακόμα να έρχονται το ένα μετά το άλλο σε σύντομα χρονικά διαστήματα.

Ελπίζουμε να αγκαλιάσετε και αυτήν την ενότητα την 19η στη σειρά με την θέρμη που αναγνώσατε και τις προηγούμενες 18 ενότητες του «BodyBuilding & Υγεία». Σήμερα θα αναλύσουμε τα διατροφικά στοιχεία των φρούτων, για την ξεκούραση που χρειαζόμαστε, τα μέταλλα στην διατροφή μας και το αλάτι στις τροφές μας. Ξεκινάμε λοιπόν με το… «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 19ο)»!!

  • Διατροφικά Στοιχεία Των Φρούτων
Σε σχέση με αυτά που υπήρχαν πριν 50 χρόνια, τα σημερινά φρούτα και λαχανικά έχουν πολύ λιγότερα διατροφικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένων πρωτεΐνης, ασβεστίου και βιταμίνης C. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι οι αγρότες επιλέγουν να φυτεύουν φυτά που αποδίδουν περισσότερο. Τα φυτά καταναλώνουν μια συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας και οι ποικιλίες που αποφέρουν μεγαλύτερη παραγωγή έχουν λιγότερη ενέργεια να απομυζήσουν μέταλλα από το χώμα και να τα μεταφέρουν στον κορμό του φυτού ή δεν έχουν ενέργεια για να συνθέσουν βιταμίνες και αμινοξέα τα οποία αποτελούν τις πρωτεΐνες. Όμως μία έρευνα ανακάλυψε ότι το σέλινο, οι πράσινες πιπεριές και οι τομάτες έχουν χάσει τις μεγαλύτερες ποσότητες πρωτεΐνης ενώ τα πεπόνια, τα μαρούλια και οι ντομάτες έχουν χάσει μεγάλες ποσότητες φωσφόρου. Οι μελιτζάνες και οι ντομάτες έχουν χάσει επίσης μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C. Άρα λοιπόν τρώτε περισσότερα φρούτα για να καλύψετε την διαφορά, προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα και εάν μπορείτε και έχετε κήπο καλλιεργήστε τα ο ίδιος.
  • Η Ξεκούραση Που Χρειαζόμαστε
Στα πλαίσια ενός σετ οι καλύτερες επαναλήψεις γίνονται προς το τέλος όταν οι μυς σας είναι κουρασμένοι, οι κινήσεις σας είναι αργές και χρησιμοποιείτε όλες τις μυϊκές σας ίνες. Προσπαθήστε να αρχίσετε το επόμενο σετ σας όταν η καρδιά σας χτυπάει γρήγορα και είστε λαχανιασμένος. Οι μυς σας βέβαια δεν θα έχουν αναρρώσει πλήρως και το σετ σίγουρα θα είναι δύσκολο αλλά αυτό ακριβώς θέλετε να επιτύχετε. Στο γυμναστήριο πηγαίνετε για να γυμνάζεστε και να διατηρείτε το πρήξιμο. Εάν δεν αναγκάζετε το σώμα σας να χρησιμοποιήσει όλες τις ίνες του μυ που γυμνάζετε, τότε είναι σαν να κάνετε το ίδιο σετ ξανά και ξανά αντί να προοδεύετε. Το να χρησιμοποιείτε τους κουρασμένους μυς είναι ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθούν. Η παύση μεταξύ των σετ θα πρέπει να διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό. Θα πονάτε, ίσως θα πρέπει να μειώσετε το βάρος που χρησιμοποιείτε αλλά η ανταμοιβή σας θα είναι καλύτερο πρήξιμο και καλύτερα αποτελέσματα από την προπόνησή σας.
  • Τα Μέταλλα Στην Διατροφή Μας
Τα οστά και τα δόντια περιέχουν τα μέταλλα, ασβέστιο και κάλιο. Τα νεύρα, οι μυς και τα όργανα του σώματος χρειάζονται σωματικά υγρά που να περιέχουν μέταλλα όπως είναι το νάτριο, το κάλιο και το ασβέστιο. Το ασβέστιο είναι σημαντικό για την υγεία των δοντιών και των οστών, ο χαλκός για την φυσιολογική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, το ιώδιο για την ρύθμιση της ενέργειας του οργανισμού, ο σίδηρος για την αντιμετώπιση της αναιμίας, το μαγνήσιο για την ανάπτυξη των οστών, ο φώσφορος για την υγεία των νεύρων και των μυών, το νάτριο για την απορρόφηση της γλυκόζης και για να βρίσκεται σε ισορροπία η βάση οξέων του σώματος και ο ψευδάργυρος συμβάλλει πολύ στην φυσιολογική ανάπτυξη ολόκληρου του σώματος μας.
  • Το Αλάτι Στις Τροφές
Το έχετε ακούσει κατ’ επανάληψη: Να προσέχετε για το αλάτι που κρύβεται στις κατεργασμένες τροφές. Σχεδόν όλα τα προϊόντα που υπάρχουν στα ράφια ενός παντοπωλείου προπαρασκευάζονται με αλάτι. Αν εμμένετε σε μια καθαρή και υγιεινή διατροφή και επιλέγετε αγαθά που είναι στην πιο φυσική τους κατάσταση, τότε κάνετε το καλύτερο από πολλούς άλλους ανθρώπους. Όλοι εσείς που ακόμα επιμένετε στα προπαρασκευασμένα γεύματα και στα πακεταρισμένα αγαθά επειδή δεν έχετε τον απαιτούμενο χρόνο για να φτιάξετε το δικό σας γεύμα από την αρχή, να είστε επιφυλακτικοί. Το πολύ νάτριο ανεβάζει την πίεση του αίματος, οδηγώντας σε υψηλό κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εμφράγματος, άσχετα με το πόσο προπονείστε. Χαμηλώνοντας την λήψη νατρίου, δεν βοηθάει μόνο στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων, αλλά μειώνει επίσης και τον κίνδυνο πέτρας στα νεφρά. Να φροντίζετε να καταναλώνετε περί τα 1500mg ημερησίως ή 2300mg το μέγιστο.

Έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 19ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.