Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 20ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα. Είμαστε μαζί σας ξανά, με άλλο ένα άρθρο από την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Το «BodyBuilding & Υγεία» που σήμερα κλείνει τα είκοσι μέρη, τα είκοσι άρθρα από τότε που είχαμε την ιδέα να σας ανεβάσουμε ένα παρόμοιο άρθρο μέχρι σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία» είναι πράγματι η πιο αγαπημένη σας ενότητα στο blog μας. Και αυτό δεν το λέω απλά εγώ αλλά το δείχνει το πλήθος των αναγνώσεών σας για την συγκεκριμένη θεματική ενότητα.

Σήμερα λοιπόν στο «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 20ο)», θα αναλύσουμε, την επιβάρυνση της υγείας μας από τα ταξίδια, το BodyBuilding κάνει καλό στον εγκέφαλο, συνδυασμός BodyBuilding και καρδιοαγγειακής άσκησης, η προπόνηση της καρδιάς και τα ακτινίδια. Ξεκινάμε λοιπόν με το… «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 20ο)»!!

  • Επιβάρυνση Της Υγείας Από Τα Ταξίδια
Ταξιδεύετε πολύ για δουλειές; Μήπως με αυτά τα ταξίδια υποφέρετε μετά από πονοκεφάλους λόγω ταξιδιού; Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την εμφάνιση πονοκεφάλων, είναι, να ακολουθείτε το συνηθισμένο σας πρόγραμμα. Τρώτε την προγραμματισμένη διατροφή σας όποτε μπορείτε. Αποφύγετε τα γεύματα μέσα στο αεροπλάνο. Βάλτε μέσα στην τσάντα σας εμφιαλωμένο νερό, αθλητικές σοκολάτες που θα τις φάτε στο ταξίδι σας. Κατά την διάρκεια της πτήσης χαλαρώστε και εάν μπορείτε κοιμηθείτε.
  • Το BodyBuilding Κάνει Καλό Στον Εγκέφαλο
Όταν στο bodybuilding χρησιμοποιείτε τη σύνδεση νου και μυών επιτυγχάνετε κάτι περισσότερο από μυϊκή ανάπτυξη. Μία άλλη βιολογική αντίδραση στην άσκηση με βάρη είναι η απελευθέρωση ενδορφινών στο αίμα που σας κάνει να αισθάνεστε πολύ όμορφα. Η προπόνηση και η δημιουργία ενός όμορφου σώματος αυξάνει την αυτοπεποίθησή σας. Οι θετικές αλλαγές και η επίτευξη στόχων, σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα και να είστε χαρούμενοι με τον εαυτό σας. Βελτιώστε την σωματική σας δύναμη και παράλληλα η εσωτερική δύναμή σας θα αυξηθεί !!! Η προπόνηση όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα καλύτερο σώμα αλλά θα σας κάνει και έναν καλύτερο άνθρωπο. Πηγαίνετε για προπόνηση είτε στο γυμναστήριο, είτε έξω, είτε στο υπόγειο του σπιτιού σας… όπου σας έρχεται πιο εύκολο. Απλά θα πρέπει να ασκείστε βελτιώνοντας το σώμα και το μυαλό σας.
  • Συνδυασμός BodyBuilding & Καρδιοαγγειακής Άσκησης
Πολλοί Bodybuilders δεν κάνουν καθόλου καρδιοαγγειακή άσκηση μέχρι να αρχίσουν την προετοιμασία τους για έναν αγώνα. Μακροπρόθεσμα αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Όταν το καρδιοαγγειακό σύστημα είναι υγειές και σε καλή κατάσταση, στους μυς σας μεταφέρονται μεγαλύτερες ποσότητες διατροφικών στοιχειών και ορμονών. Και επιπλέον αφαιρούνται γρηγορότερα και με καλύτερο τρόπο οι τοξίνες από το σώμα μετά από μια έντονή προπόνηση έτσι ώστε επιταχύνεται ο χρόνος ανάρρωσης. Όλοι όσοι γυμνάζονται θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους μέτριας έντασης καρδιοαγγειακή προπόνηση που θα την κάνουν 3 έως 5 ημέρες την εβδομάδα με διάρκεια 30 έως και 45 λεπτών κάθε φορά.
  • Η Προπόνηση Της Καρδιάς
Πολλοί αθλούμενοι δεν συμπεριλαμβάνουν το περπάτημα και το τρέξιμο στο πρόγραμμά τους γιατί τους ενδιαφέρει μόνο να αποκτήσουν μυς. Αν και η προπόνηση με βάρη για μυϊκή ανάπτυξη είναι σημαντική, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε τον πιο σημαντικό μυ του σώματός, σας που είναι η καρδιά. Εάν ήδη συμπεριλαμβάνετε περπάτημα ή τρέξιμο στο πρόγραμμά σας, αυξήστε λίγο την ένταση προσθέτοντας λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα. Θα μειωθούν τα λίπη στο αίμα σας και εάν προσπαθείτε να χάσετε λίπος θα μπορέσετε να φτάσετε στους στόχους σας πολύ γρηγορότερα. Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι μικρής διάρκειας καρδιοαγγειακές προπονήσεις μείωσαν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων έως και 27% μετά από ένα γεύμα που περιείχε πολλά λιπαρά. Τι περιμένετε λοιπόν για μία καρδιά γεμάτη υγεία και ένα όμορφο σώμα; Αρχίστε να τρέχετε. Τι σημασία θα έχει εάν κατορθώσετε να δημιουργήσετε το σώμα των ονείρων σας εάν κάποια στιγμή σταματήσει η καρδιά σας.
  • Τα Ακτινίδια
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Cambridge της Αγγλίας ανακάλυψαν ότι η συχνή λήψη φρούτων και λαχανικών που είναι πλούσια σε βιταμίνη C – κίτρα, ντομάτες, πεπόνια, ακτινίδια και μπρόκολα – μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο αιφνίδιου και πρόωρου θανάτου. Η βιταμίνη C προστατεύει την μεμβράνη των κυττάρων και το DNA από βλάβες, λειτουργία που είναι πολύ σημαντική και βοηθάει στην πρόληψη της εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου και στις καρδιακές παθήσεις. Η βιταμίνη C είναι επίσης πολύ σημαντική για την δημιουργία του κολλαγόνου. Επίσης όταν τρώτε διάφορα φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C το δέρμα του προσώπου σας είναι πιο λείο και έχει πιο νεανική εμφάνιση. Δεν θέλετε λοιπόν μαζί με το όμορφο σώμα σας να έχετε ένα πρόσωπο που να δείχνει πιο νεανικό από την ηλικία σας;

Έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 20ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape Duplicate Content Detection Software

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.