Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 33ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Ελπίζοντας να σας βρίσκουμε όλους και όλες πάρα πολύ καλά σωματικά αλλά και ψυχικά, είμαστε και σήμερα μαζί σας με την πολύ αγαπημένη σας ενότητα. Φτάσαμε αισίως στο «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 33ο)». Και αληθινά τι να πει κάνεις για την συγκεκριμένη ενότητα που κάθε φορά που ανεβάζουμε ένα ανάλογο άρθρο σπάει κάθε ρεκόρ αναγνωσιμότητας. Και αφού τα λόγια είναι περιττά, ξεκινάμε και σήμερα να αναλύσουμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 33ο)».

Στο σημερινό άρθρο θα ασχοληθούμε για τα οφέλη του σκόρδου, για την καρδιαγγειακή προπόνηση νωρίς το πρωί, την ωφελιμότητα των καρυδιών και τέλος θα μιλήσουμε για τα ενεργειακά ροφήματα.

  • Τα Οφέλη Του Σκόρδου
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι το σκόρδο αυξάνει τα φυσικά αποθέματα του σουλφιδίου του υδρογόνου το οποίο λειτουργεί σαν αντιοξειδωτικό μεταφέροντας κυτταρικά ερεθίσματα που χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος. Η αύξηση της παραγωγής του σουλφιδίου του υδρογόνου βοηθά στο να προστατεύεται ο οργανισμός από αρκετές μορφές καρκίνου όπως είναι του στήθους, του προστάτη και του εντέρου. Επιπλέον οι μεγαλύτερες ποσότητες προστατεύουν και την καρδιά. Το μειονέκτημα μιας διατροφής που είναι πλούσια σε σκόρδα είναι ότι χρειάζεστε να τρώτε 8 με 12 σκελίδες την ημέρα. Και το πρόβλημα όπως θα καταλάβατε είναι ότι μυρίζει η ανάσα του ανθρώπου. Όταν χρησιμοποιείτε το σκόρδο στο μαγείρεμα πρώτα θα πρέπει να το λιώνετε και να το αφήνετε για 15 λεπτά ώστε να επενεργεί ένα ένζυμο που αυξάνει τα οφέλη του.
  • Καρδιοαγγειακή Προπόνηση Νωρίς Το Πρωί
Καμιά φορά οι παλιοί κανόνες που ακολουθούσαμε στην προπόνηση, με την πάροδο των χρόνων, βελτιώνονται. Όμως υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν επιδέχονται βελτίωση. Ένα από αυτά είναι η καρδιοαγγειακή προπόνηση το πρωί με άδειο στομάχι για 30 με 45 λεπτά. Η πρωινή καρδιοαγγειακή προπόνηση αυξάνει την αεροβική μας ικανότητα και επιπλέον μας βοηθά να χάσουμε λίπος. Όταν ξυπνάμε το πρωί το γλυκογόνο και το σάκχαρο είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, έτσι λοιπόν ο οργανισμός χρησιμοποιεί τα αποθέματα λίπους για να πάρει ενέργεια.
  • Ωφελιμότητα Των Καρυδιών
Χρειάζεστε να φάτε κάτι το απόγευμα; Βάλτε σε ένα σακουλάκι λίγα καρύδια και αρχίστε να μασουλάτε κάτι που θα κάνει καλό σε όλο το σώμα σας. Τα καρύδια βοηθούν στην μείωση της κακής χοληστερίνης (που κλείνει τις αρτηρίες και αυξάνει τον κίνδυνο να πάθετε καρδιακή προσβολή). Είναι πλούσια σε άλφα λινολενικό οξύ (ένα λιπαρό οξύ τύπου Ω3) και σε άλλα διατροφικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένης και της βιταμίνης Ε. Και το καλύτερο είναι θα σας γεμίσει το στομάχι και δεν χρειάζεται να τρώτε σκουπίδια για να χορτάσετε την πείνα σας.
  • Τα Ενεργειακά Ροφήματα
Οι ερευνητές έβγαλαν το συμπέρασμα ότι τα ενεργειακά ροφήματα όχι μόνο θα σας αυξήσουν την ενέργεια, αλλά παράλληλα θα δημιουργήσουν αύξηση στον καρδιακό παλμό και στην πίεση του αίματος. Εάν λοιπόν είστε υπερτασικός ή έχετε κάποια καρδιακή πάθηση θα είναι καλό να αποφεύγετε τα ενεργειακά ροφήματα επειδή μπορεί να επιδράσουν με αναπάντεχη τροπή με τα φάρμακα που παίρνετε. Τα ενεργειακά ροφήματα περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης και ταυρίνης οι οποίες επηρεάζουν την καρδιακή λειτουργία και την πίεση του αίματος.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 33ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.