Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

«BodyBuilding& Υγεία (Μέρος 35ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Φτάσαμε αισίως στα 35 άρθρα στην πολύ αγαπημένη σας ενότητα. Μια ενότητα που και ο πιο αισιόδοξος δεν θα μπορούσε να προβλέψει την επιτυχία της και παράλληλα την αναγνωσιμότητά της από όλους εσάς. Σήμερα θα αναλύσουμε από ότι καταλαβαίνετε το «BodyBuilding& Υγεία (Μέρος 35ο)».

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις πανίσχυρες τροφές, για τα ποπ κορν, για τις αρτηρίες μας και τέλος για το τσάι. Ξεκινάμε και σήμερα δυναμικά με πολύ BodyBuilding& Υγεία…

  • Οι Πανίσχυρες Τροφές
Τα φασόλια και οι φακές έχουν πολύτιμα διατροφικά στοιχεία και σας ωφελούν περισσότερο από ότι νομίζετε. Στην Αμερικάνικη εφημερίδα Journal of the American College Nutrition, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο που αναφέρει ότι εκείνοι που καταναλώνουν φασόλια έχουν μειωμένες πιθανότητες παχυσαρκίας κατά 22% και έχουν μικρότερη περίμετρο μέσης από εκείνους που δεν τρώνε καθόλου. Τα φασόλια που περιέχουν σίδηρο σε συνδυασμό με τις φακές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C δίνουν τη δυνατότητα στον οργανισμό καλύτερης απορρόφησης του σιδήρου. Τα φασόλια περιέχουν πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα. Ερευνητές στην Αυστραλία ανακάλυψαν ότι η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες που περιέχονται στις φακές βοηθούν στην πρόληψη της υπέρτασης.
  • Τα Ποπ Κορν
Το ποπ κορν όχι μόνο μας παρέχει φυτικές ίνες αλλά μας προστατεύει και από γαστρεντερικές διαταραχές κατά 28% σύμφωνα με μία έρευνα. Μία η δύο δόσεις ποπ κορν την εβδομάδα είναι αρκετές για να μας προστατέψουν χάρη στη λουτένη και το μαγνήσιο που περιέχουν. Απλά μείνετε μακριά από επιπλέον βούτυρο και θερμίδες. Μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να βάζετε και αλάτι.
  • Οι Αρτηρίες Μας
Καταναλώνοντας βρώμη κάθε μέρα στο πρωινό παίρνετε τις φυτικές ίνες που χρειάζεστε για να βελτιωθεί η ενδοφλέβια λειτουργία- κατά την οποία οι αρτηρίες σας επιτρέπουν την ομαλή ροή του αίματος. Η ενδοφλέβια λειτουργία μειώνεται σε παχύσαρκους ανθρώπους η άτομα που έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μια έρευνα διάρκειας έξι εβδομάδων απέδειξε ότι τρώγοντας ένα μπολ με βρώμη κάθε μέρα βελτιώνεται η ενδοφλέβια λειτουργία. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει χάρη στα φυτοοιστρογόνα και τη βητα γλυκάνη που υπάρχει στη βρώμη. Υποστηρίζουν επίσης ότι μειώνεται ο κίνδυνος για παθήσεις που σχετίζονται με την καρδιά.
  • Το Τσάι
Οι άνθρωποι που πίνουν δύο φλιτζάνια τσάι κάθε μέρα έχουν μικρότερη περίμετρο μέσης από άλλους που πίνουν καφέ η κάποιο άλλο ρόφημα. Σημαντικό ρόλο παίζει η ζάχαρη που περιέχεται σχεδόν σε όλα τα ροφήματα. Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων προσθέτουν αρκετή ζάχαρη στον καφέ η στο τσάι τους. Έρευνες έδειξαν ότι εκείνοι που χρησιμοποιούν ζάχαρη στο τσάι τους έχουν λίγο μικρότερη περίμετρο μέσης τους από εκείνους που χρησιμοποιούν υποκατάστατα ζάχαρης. Εάν χρειάζεστε γλυκαντικό η ζάχαρη είναι προτιμότερη από τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, αλλά εάν πραγματικά θέλετε πιο αδύνατη μέση αποφύγετε εντελώς τη ζάχαρη.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding& Υγεία (Μέρος 35ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.