Τρίτη 24 Μαΐου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 43ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Ελπίζω να σας βρίσκω άλλη μια φορά πολύ καλά σωματικά και ψυχικά για να προχωρήσουμε μαζί και να αναλύσουμε άλλη μια στροφή από την πολυαγαπημένη σας ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Για άλλη μια φορά το άρθρο μας θα αναλύσει πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Για αυτόν τον λόγο σας προτρέπω να διαβάσετε παρακάτω την ανάλυση για την επιλογή των γευμάτων μας, για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, για το νερό της καρύδας και τέλος για την αναγκαιότητα της εκγύμνασης των κοιλιακών μυών.

Κάπως έτσι ξεκινάμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 43ο)».

  • Η Επιλογή Των Γευμάτων
Όταν επιλέγετε το επόμενο γεύμα σας για πρωτεΐνη, σκεφτείτε κάποιο το οποίο όχι μόνο παρέχει θρεπτικά συστατικά για το χτίσιμο των μυών σας, αλλά επίσης μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο και ελέγχει το επίπεδο της HDL χοληστερίνης: σαρδέλα. Τα λιπαρά ψάρια όπως είναι η σαρδέλα, ο σολομός, το σκουμπρί η πέστροφα και η ρέγκα, έχουν αποδειχθεί να βοηθούν στην ενίσχυση των επιπέδων καλής χοληστερίνης στον αίμα ενώ ταυτόχρονα αποκλείουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου, όπως του πνεύμονα, του εντέρου και του προστάτη. Ένα υψηλό επίπεδο στην HDL, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της φλεγμονής στο σώμα και εναντιώνεται στην επιβίωση, στην ανάπτυξη και στην εξάπλωση διαφόρων κυττάρων νεοπλασμάτων (όγκων).
  • Η Πρόληψη Του Καρκίνου Του Δέρματος
Με τον αριθμό των περιστατικών καρκίνου του δέρματος να αυξάνεται, το να προστατεύσετε τον εαυτό σας με την χρήση αντηλιακών και ρούχων όλο τον χρόνο είναι πλέον ζήτημα πιο κρίσιμο από ποτέ. Να προσέχετε τα διάφορα στίγματα και τους δερματικούς σπίλους στο σώμα σας και να ψάχνετε για τυχόν αλλαγές όπως για παράδειγμα ανώμαλα σχήματα, διογκώσεις αλλά και διάφορες αποχρώσεις σκιών. Τα πρώτα ίχνη του καρκίνου του δέρματος είναι συνήθως μικρές, λεπιδώδεις κηλίδες που προέρχονται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Στίγματα ή σημάδια στο σώμα που είναι μαλακά, προκαλούν φαγούρα, βγάζουν υγρό, μοιάζουν με φολίδες, είναι πρησμένα ή δεν θεραπεύονται γρήγορα, θα πρέπει να εξετάζονται από γιατρό. Αναφορικά στις προφυλάξεις, επιβάλλεται η περιορισμένη έκθεση στον ήλιο, η εφαρμογή αρκετής ποσότητας αντηλιακού σε όλο το σώμα (χωρίς να παραλείπετε τα πόδια και τα αυτιά σας), η προστασία με την χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου όπως και τα ρούχα όταν δε κολυμπάτε.
  • Το Νερό Της Καρύδας
Το νερό της καρύδας έχει λιγότερες θερμίδες, λιγότερο νάτριο, λιγότερη ζάχαρη και περισσότερο κάλιο από ότι ένα ενεργειακό ποτό. Οι ερευνητές αποκαλύπτουν πως το νερό αυτό αντικαθιστά τα χαμένα υγρά κατά τον ίδιο τρόπο με τα ενεργειακά ποτά και μάλιστα καλύτερα από το απλό νερό. Η γεύση του όμως δεν αρέσει σε πολλούς. Μελέτες δείχνουν ότι το νερό καρύδας με πρόσθετο νάτριο είναι το ίδιο καλό όσο και ένα ενεργειακό ποτό του εμπορίου για την ενυδάτωση του σώματος μετά την προπόνηση. Επίσης, προκαλεί λιγότερη ναυτία, κορεσμό και στομαχικές διαταραχές. Παρόλο που έχει πολλά θρεπτικά οφέλη, δεν υπάρχει επιστημονική υποστήριξη που να λέει ότι το υγρό αυτό καταπολεμά ασθένειες.
  • Η Αναγκαιότητα Της Εκγύμνασης Των Κοιλιακών
Εάν η προπόνηση κοιλιακών δεν αποτελεί μόνιμο τμήμα του προπονητικού σας προγράμματος καλό θα ήταν να κάνετε ασκήσεις κοιλιακών δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Η περιοχή των κοιλιακών είναι πολύ ευαίσθητη άρα λοιπόν θα πρέπει να την γυμνάζετε αργά. Οι κοιλιακοί καλύπτουν το εντερικό νευρικό σύστημα. Εάν κάνετε υπερβολική προπόνηση στην συγκεκριμένη περιοχή, τότε η υπόλοιπη σωματική διάπλαση δέχεται κάποια μορφής πίεση και σταματάει η ανάπτυξή της. Και σαν bodybuilder δεν θέλετε να συμβεί κάτι τέτοιο. Σε κάθε σετ κάνετε από 15 έως 50 επαναλήψεις. Με την πάροδο του χρόνου θα ανακαλύψετε ποιος αριθμός επαναλήψεων και σετ σας ταιριάζει καλύτερα. Μην κάνετε ασκήσεις με βάρη μαζί με κοιλιακούς γιατί αυτό θα προκαλέσει οίδημα με αποτέλεσμα να φουσκώσει η κοιλιά σας. Και τέλος χρησιμοποιείτε στις ασκήσεις κοιλιακών όσο το δυνατόν λιγότερο βάρος και προτιμάτε να κάνετε μόνο τις βασικές ασκήσεις.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 43ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!



Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.