Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 45ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Για άλλη μια φορά είμαστε μαζί σας με την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Σήμερα κλείνουμε στην συγκεκριμένη ενότητα την 45η στροφή και σας έχουμε ένα μέρος με πολύ χρήσιμες πληροφορίες γύρω από το «BodyBuilding & Υγεία».

Κατά αυτόν τον τρόπο σήμερα θα αναλύσουμε πως μερικά βακτήρια κάνουν καλό στον οργανισμό μας, την εκγύμναση των δικεφάλων, τα κοκτέιλ και τέλος θα πούμε ποιες τροφές καταπολεμούν τις ρυτίδες.

Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 45ο)».

  • Μερικά Βακτήρια Κάνουν Καλό
Το γιαούρτι που περιέχει κάποια συγκεκριμένα βακτήρια μπορεί να σας βοηθήσει στο να αποφύγετε κάποιες ασθένειες. Σε μία πρόσφατη έρευνα δόθηκαν σε εργάτες μια καθημερινή δόση ενός τύπου ωφέλιμου βακτηριδίου που ονομάζεται Lactobacillus reuteri ή ένα αδρανές σκεύασμα για περίοδο 80 ημερών. Μόνο το 10% των εργατών που έπαιρναν Lactobacillus reuteri εμφάνισαν κάποια αναπνευστική ή γαστροεντερική ασθένεια που τους έκανε να λείπουν από την δουλειά τους σε σχέση με το 26% εκείνων των εργατών που έπαιρναν το αδρανές σκεύασμα. Τα ωφέλιμα βακτήρια ζουν στα έντερα και αποτρέπουν τις μολύνσεις από βλαβερά βακτήρια ενώ παράλληλα βοηθούν και στην χώνευση. Η χρήση των αντιβιοτικών, η διάρροια ή ο εμετός χαλάει την ισορροπία των εντερικών βακτηριδίων με αποτέλεσμα εσείς να είστε πιο ευάλωτος σε ασθένειες. Προσέξτε όμως γιατί όλα τα γιαούρτια δεν περιέχουν Lactobacillus reuteri. Διαβάζετε λοιπόν πολύ καλά τις ετικέτες.
  • Η Εκγύμναση Των Δικεφάλων
Οι απλές κάμψεις με μπάρα έχουν δημιουργήσει χέρια με περιφέρεια μεγαλύτερη από 50 εκατοστά από οποιαδήποτε άλλη άσκηση. Εάν έχετε πρόβλημα βέβαια με τους καρπούς σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την σπαστή μπάρα που είναι πιο άνετη. Κρατάτε την μπάρα με άνοιγμα λαβής λίγο μεγαλύτερο από το εύρος των ώμων σας και διατηρώντας τους αγκώνες στα πλευρά σας κάντε κάμψη με το βάρος μέχρι η μπάρα να ανέβει και να έλθει κάτω από το σαγόνι σας. Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε αυτή την άσκηση. Μπορείτε να την κάνετε αυστηρά (αρχίζοντας με τα χέρια τεντωμένα προς τα κάτω χωρίς να γέρνει το σώμα σας προς τα πίσω κατά την διάρκεια της κίνησης και χωρίς να το κουνάτε καθόλου) ή με κλέψιμο (κάνετε κάμψη ανεβάζοντας το βάρος βοηθώντας με το σώμα σας). Και οι δύο αυτοί μέθοδοι έχουν αποτελέσματα αλλά οι πιο επιτυχημένοι bodybuilders έχουν διαπιστώσει ότι βλέπουν τα καλύτερα αποτελέσματα όταν κάνουν 6 με 8 επαναλήψεις με αυστηρό τρόπο και μετά 3 ή 4 με κλεψίματα.
  • Τα Κοκτέιλ
Μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι εάν πιουν σε κοκτέιλ βότκα με ένα ενεργειακό ρόφημα που περιέχει καφεΐνη θα μπορέσουν και να πίνουν αλκοόλ αλλά και να οδηγήσουν μετά. Μην το κάνετε αυτό γιατί κάποιοι ερευνητές εξέτασαν τον συνδυασμό βότκας και red bull και βρήκαν κάποια πολύ ενδιαφέρονται πράγματα. Οι άνθρωποι που ήπιαν red bullμαζί με βότκα αισθάνονταν λιγότερο κουρασμένοι και περισσότερο ενεργητικοί από ότι εάν έπιναν ένα συνηθισμένο κοκτέιλ ποτών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το red bull εκτός από καφεΐνη περιέχει ένα αμινοξύ που ονομάζεται ταυρίνη το οποίο αναζωογονεί τον οργανισμό και επιπλέον περιέχει γλυκονολακτόνη, στοιχείο το οποίο πιστεύεται ότι επιταχύνει τον μεταβολισμό. Βέβαια εσείς τώρα μπορεί να αισθάνεστε ενεργητικός αλλά το αλκοόλ υπάρχει ακόμα στον οργανισμό σας. Στις έρευνες λοιπόν αποδείχτηκε ότι οι κινητικές ικανότητες και οι οπτικές αντιδράσεις ήταν εξίσου μειωμένες όπως εάν είχατε πιει ένα συνηθισμένο κοκτέιλ. Τίποτα δεν μπορεί να εξαφανίσει τις επιδράσεις του αλκοόλ παρά μόνο ο χρόνος. Βέβαια εσείς που κάνετε την ζωή ενός αθλητή δεν πίνετε αλκοόλ, έτσι δεν είναι; Εάν βέβαια πίνετε τότε ξέρετε την αιτία που δεν μπορείτε να αποκτήσετε μέχρι τώρα το σώμα που θέλετε...
  • Ποιες Τροφές Καταπολεμούν Τις Ρυτίδες
Πόσες φορές έχετε ακούσει να λένε ότι «είστε ότι τρώτε;». Τι όμως θα πρέπει να φάμε για να αποκτήσουμε λαμπερό και υγιές δέρμα χωρίς ρυτίδες; Σας δίνουμε παρακάτω τέσσερα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την δημιουργία ρυτίδων: Τρώτε ψάρι. Τρώγοντας περισσότερο καλή πρωτεΐνη όπως είναι το ψάρι δίνετε την δυνατότητα να λαμβάνουν τα κύτταρά σας τα στοιχεία που χρειάζονται για την ανακατασκευή τους. Τρώτε φυλλώδη λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα. Το μαρούλι και η λαχανίδα θα βοηθήσουν το δέρμα σας να μην γεράσει. Είναι και τα δύο πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνη Α και βοηθούν να ανακατασκευαστεί το κατεστραμμένο δέρμα. Τρώτε καρύδια. Περιέχουν σίδηρο και ψευδάργυρο και μπορείτε να τα προσθέσετε σε πολλά φαγητά. Επίσης και τα αμύγδαλα περιέχουν μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου που βοηθούν στην αποκατάσταση του δέρματος. Βατόμουρα και φράουλες που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ισχυρών αντιοξειδωτικών που βοηθούν στις άμυνες του δέρματός μας.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 45ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.